ponedeljek, 25. maj 2009

GreenPak earth garden & Echo Fest

Po dokaj napornem tednu, smo si privoščili sproščujoč vikend na "eko festivalu" (GreenPak earth garden & Echo Fest), ki je po mojem mnenju nekaj posebnega in unikatnega na svetu. Sam "zeleni" festival se dogaja v parku v malem kraju Ta Qali, letos so ga organizirali že tretjič. Sama ideja festivala je promocija zdravega živlenja, recikliranje odpadkov, promocija alternativnih virov energije itd.
Na vsakem koraku doživiš nekaj preprosto lepega, novega in naravnega. Pri vhodu na festival, so se predstavljali razni obrtniki in kmetje z domačimi proizvodi, nato si lahko v gozdu občudoval pisane lampijončke, pod njimi pisane velike vzglavnike, kjer se je bilo hudo udobno zlekniti, in prisluhniti glasbi. Prav tako je bila pod borovci etno tržnica, kamp in oči smo pasli na pravi zbirki oldtimerjev. Povsod si videl preproste in po mojem stilu oblečene ljudi, židane volje z neko toplino v sebi. Na etno tržnici so prodajali in raztavljali oblačila, nakit, slike, lonce za rože, predstavljali razne masaže in okusno ekološko pridelano hrano. Sam prostor je dokaj majhen, a zelo prijeten in predvsem drugačen. Drugačen zaradi ljudi, ki se ne gnetejo in ne rinejo vse povprek, ampak se preprosto počasi sprehajajo in tudi če je gneča se tega ne opazi oziroma ni tipičnega kaosa.
Na drugi strani je bil Jazz oder in igrala za otroke, vmes je bilo še nekaj stojnic s hrano in vinom.
Čez dan smo uživali ob poslušanju tradicionalne Malteške glasbe in glasbi, ki so jo preigravali obiskovalci na svoje inštrumente.
Ko se je zmračilo je postalo vzdušje še boljše, toplejše in ja ne znam opisat, bilo je enostavno čudovito. Okoli devete pa smo se odpravili v grški anfiteater, kjer smo težko čakali na skupino Tribali.
Band Tribali je nekaj posebnega, nekaj res unikatnega na svetu. Fantje in dekle namreč igrajo na inštrumente iz celega sveta, povdarek je na didžiridujih, ki pa so različnih velikosti in oblik, bobnih, kitarah, razne ropotuljice, školjke, skodelice in še in še...kdo bi vedel vsa ta imena inštrumentov, ki prihajajo iz Afrike, Južne Amerike, Avstralije...
Sam koncert je bil spektakelj, kot ga še nisem doživela. Posledica je najbrž tudi ta da obožujem to vstno glasbo, a kaj naredijo Tribali ni mogoče z besedo opisati, potrebno je enostavno doživeti. Seveda pa sem sama sam koncert doživela v neposredni bližini-prva vrsta, privilegij tako imenovanih fotografov :). Da boste lahko malo občutili ta filing in njihovo glasbo si oglejte tale video, a kot sem že omenila, tega se ne da posneti-to je treba enostavno doživeti. Torej klikni tukaj in se prepusti užitku, nato pa si lahko ogledate še slike, ki so nastale na samem festivalu.

Etno market



Koncert skupine Tribali



Čudežen deček, igra na vse kar mu daš :)



Posedanje pod borovci in lampijončki



Tribali














Jazz oder




Med sprehajanjem po tržnici



Tribali



Tradicionalna Mlateška glasba




Drevo, ki te gleda :)









2 komentarja:

  1. Hoj, Natalija!

    Vidim, da uživaš na Malti (tudi jaz imam nanjo krasne spomine, čeprav mi je ni bilo dano tako dolgo spoznavati). Dobre novice pridejo z rahlo zamudo tudi v Savinjsko dolino - naj ti čestitam za diplomo! Lepo!
    Z veseljem bom spremljala, kako doživljaš Malto.
    Mnogo dobrega še naprej:))

    Tea

    OdgovoriIzbriši