nedelja, 3. maj 2009

Nedeljčkanje

Po mesecu dni bivanja na Malti, me vedno znova kaj preseneti, a v pozitivnem smislu seveda. Življenje tukaj je res kvalitetno in ja, prav odlično. Sploh sedaj ko poznam več ljudi in ko postajamo prijatelji. Ravno danes smo se odločili, da gre naša skupnost (sosed in naše stanovanje) na koncert odlične skupine Tribali. Igrali bodo v anfiteatru v Ta Qali. Oh se že prav veselim tega večera. Prav tako smo se danes (ko smo se vsi vrnili iz potepanja po naravi) dogovorili o nabavi dodatne opreme za našo in sosedovo teraso. Juhu to bo veselo. Za kvaliteten študij potrebujemo namreč udobne stole in mizo, seveda nam bodo prav prišli tudi ob morebitnem pikniku :). Vzdušje v našem stanovanju je res mega. Najbolj se razumeva z Bernardom, kajti preostala dva stanovalca sta v zvezi in večinoma časa preživita skupaj. Tako z Bernardom ponavadi skupaj kuhava (jaz kuham on pere posodo), greva na kakšno pivo ali sprehod, v trgovino (prvi osebek ki potrebuje več časa za šoping živil kot jaz) in se druživa na naši terasici.
Danes pa sva se le skobacala ven (dva dni sva bila dokaj brez energije) v naravo. Odločila sva se, da obiščeva Dingli Cliffs. Najprej sva se odpeljala do Mdine in potem zamenjala avtobus, ki naju je pripeljal do klifov. Med sprehodom po obrobju sva veliko fotografirala in razglabljala o nekem odštekanem moškem, ki se je za karneval oblekel v Jezusa in je bil sedaj na sodišču spoznan za krivega. Tukaj je namreč prepovedano, da bi se nekdo delal norca iz crkva, kaj šele Jezusa. Prav tako je prepovedano, da se za karneval oblečeš v policaja, meniha, nuno itd. Skratka vera je tukaj pomemben faktor. Tako se naprimer vsi, ko sedejo na avtobus tudi prekrižajo. Hm no ja včasih bi se najraje tudi sama, še posebno takrat, ko vozi kakšnen divji, ponavadi mlad šofer :).
Torej Dingli Cliffs ležijo v tako imenovani "centalni" Malti, le slab kilometer stran od vasice Dingli, ime pa so dobili po slavnem malteškem arhitektu Tommasu Dingli (1591-1666).
Ker sva se s cimrom dokaj pozno odločila za izlet, nisva prehodila celo območje, a sva od daleč občudovala 220m visoke klife, se sprehodila mimo cerkvice Svete Marije Magdalene in pripeškala do vasice Dingli. Ravno tako sva od daleč občudovala Buskett Gardens&Verdala Palace, ki pridejo na vrsto kakšen drug sončen vikend.

Verdala Palace



Med sprehodom po obrobju klifov




Dingli Cliffs




Cerkvica Svete Marije Magdalene (17.stoletje)




Poigravanje s fotoaparatom




4 komentarji:

  1. Kaj vidva z Bernhardom tudi? V zvezi? ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. hehehe...ne ne z Bernardom pa ne, se pa veliko druživa, da mu ni tolk dolgčas...bom popravla stavek, da še koga ne zmoti :), pa še njegova punca lahko postane ljubosumno :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Eh, daj zakaj si ga popravla? Je blo ful hecno, veš da sem se samo zezala...

    OdgovoriIzbriši